Basisschool de Horizon in Prinsenbeek wordt op dit moment volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Tegelijk wordt de school uitgebreid met drie klaslokalen en een tweede speellokaal. De kleutergroepen zijn tijdens de werkzaamheden op locatie gebleven en alle andere groepen tijdelijk ondergebracht bij de Griffioen en het Surplus-gebouw naast de Horizon.

Alle installaties, zoals elektra, waterleiding, sanitair, cv, inbraakalarm, brandmeldinstallatie, data worden vervangen. Verder is de school volledig voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie. De verwarming gebeurt voortaan met een warmtepomp. Alleen voor erg koude dagen is er nog een kleine cv-ketel. In de uitbreiding is vloerverwarming aangelegd. In de loop van het jaar zullen er nog zonnepanelen worden aangebracht op de schuine daken. De voorgevel wordt in zijn oude glorie hersteld, waarbij de oude rode baksteen weer zichtbaar wordt.

Tijdens de zomervakantie wordt de inboedel weer teruggeplaatst. Bij de start het nieuwe schooljaar zitten alle leerlingen in het uitgebreide, gerenoveerde en verduurzaamde gebouw. Een betere start kun je niet wensen.